"Миколая зустрічаймо в цей святий величний час!"

/Files/images/3i.jpg

Миколая зустрічаймо

в цей святий величний час!

В цей день день Святий Миколай відвідав Нововасилівську ЗОШ І-ІІІ ступенів,Нововасилівську сільську раду, інвалідів дитинства.

/Files/images/SAM_4363.JPGСвятий Миколай завітав на загальношкільну лінійку, привітати учнів та вручити медяники

/Files/images/SAM_4364.JPGПодарунок від Святого Миколая отримує Минько Ольга

/Files/images/SAM_4366.JPGМиколай завітав до Лаврука Сергія/Files/images/SAM_4368.JPGНе забув Святий Миколай відвідати і Белінську Клавдію

/Files/images/SAM_4371.JPGГнатюк Алла з радістю зустрічає Миколая

/Files/images/SAM_4374.JPGМиколай завітав до бабусі Міли

/Files/images/SAM_4376.JPGМиколая зустрічає сільський голова Світлана Іванівна Тлуста/Files/images/SAM_4378.JPGМиколай та Ангели завітали до ветерана педагогічної праці Валентини Миколаївни Коваль

/Files/images/SAM_4383.JPGСвітлана Григоріна із задоволенням зустрічала гостей, які завітали до неї в гості

День Святого Миколая у 2016 році традиційно відкриває цілу низку різдвяних та новорічних свят. Вважається, що вночі святий приходить до будинків, де є діти та кладе подарунки дітям під подушку (в Європі - у шкарпетки, розвішані біля каміна).

Легенда про святого Миколая

Існує легенда, яка розповідає про походження цієї традиції. Вона оповідає про те, що по сусідству з святим Миколаєм жив бідний удівець з дочкою. У дівчини був коханий з багатої родини, але його батьки не хотіли прийняти до хати безприданницю. Дізнавшись про це, Микола подумав: "У мене є все, а поруч хтось страждає". І для того, щоб допомогти дівчині, вирішив скористатись батьківським спадком. Вночі, щоб не бути впізнаним, він пробрався до убогого будинку і кинув у вікно спальні дівчині згорток з золотими монетами.

Таким чином, зробивши добру справу, він поєднав серця коханих, а по місту пройшов слух, що небесний янгол допоміг закоханим. Святий Миколай перший раз у житті відчув себе щасливим, і з тих пір став приносити до домівок знедолених теплі речі, іграшки та їжу. При цьому святий завжди робив добрі справи під покровом ночі, щоб не бути впізнаним.

Подарунок або прутик?

Саме Святий Миколай є прообразом всесвітньо відомого Санта-Клауса (Святий Ніколас). Вважається, що в країнах Західної Європи розвозити подарунки йому допомагає ослик. Тому біля чобітка для солодощів діти залишають і пару морквин, адже працьовите тварина під час нічної подорожі може зголодніти.

Сьогодні українські діти продовжують чекати подарунки від Святого Миколая, напередодні свята вони пишуть листи зі своїми побажаннями і кладуть на вікно. Також традиційно в день перед святом люди згадують всі свої добрі і злі вчинки, зважують: чого більше, адже якщо поганих справ було більше, то замість подарунка можна отримати прутик.

Прут - своєрідне попередження дитині, що настав час задуматися над своєю поведінкою і виправити її у наступному році.

Кiлькiсть переглядiв: 250

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.